Advocatenkantoor Dentons bestaat vijf jaar in Nederland

Het Nederlandse kantoor realiseerde een groei van 200 procent.

In 2022 is het vijf jaar geleden dat het grootste advocatenkantoor ter wereld in Nederland actief werd. Na de fusie met Boekel zijn zowel de omzet als het aantal advocaten, notarissen en fiscalisten meer dan verdubbeld. Per 1 juli 2022 telt Dentons 108 advocaten, notarissen en fiscalisten, actief binnen alle voor cliënten relevante rechtsgebieden. 

Tussen 2017 en 2021 maakte het kantoor wat betreft advocaten een groei van 61,5 procent door. In de afgelopen vijf jaar realiseerde het Nederlandse kantoor meer dan 200 procent omzetgroei. De omzetgroei komt zowel uit Nederland, waarbij het veelal gaat om bedrijven die internationaal actief zijn, als uit de samenwerking met Dentons kantoren in de rest van de wereld.

Dentons bewijst ieder jaar weer dat het de markt verandert, zowel lokaal als internationaal. Met ruim 12.000 advocaten wereldwijd is het kantoor meer dan twee keer zo groot als de nummer twee op de ranglijst. Volgens merkenindex Acritas blijft Dentons ook in 2022 een van de snelst groeiende legal brands ter wereld. 

"Een groot voordeel", zegt managing officer Marien Glerum. "Internationaal opererende bedrijven weten daardoor zeker dat ze overal waar ze zakendoen met dezelfde expertise en efficiëntie worden geholpen. Door een team dat op elkaar is ingespeeld en alle coördinatie uit handen neemt. Het waarmaken van dat vertrouwen is iets waar we elke dag ons best voor doen."

Managing partner Marc Kuijper: "We merken dat er bij cliënten veel behoefte is aan een kantoor dat op een andere manier samenwerkt. Het uitgangspunt is dat we cliënten bijstaan met advisering ten aanzien van de ambities en uitdagingen waar zij voor staan. Of het nu gaat om het laten groeien, het beschermen, de dagelijkse operatie of het financieren van het bedrijf, Dentons heeft de juiste expertise beschikbaar in meer landen dan enig ander kantoor." 

Van de advocaten en business professionals die ook al voor de fusie aan kantoor waren verbonden heeft meer dan de helft intern promotie gemaakt of zich doorontwikkeld in hun rol. Daarnaast heeft veel nieuw talent de keuze gemaakt om zich aan Dentons te verbinden. "We geloven in onze mensen en besteden veel aandacht aan het aantrekken en behouden van talent. Onder andere door initiatieven zoals het Dentons Diverse Excellence Scholarship, waarmee we divers talent stimuleren in hun ontwikkeling. Hier plukken we als kantoor nu al de vruchten van", zegt Glerum. "We zijn ons daarnaast bewust van onze maatschappelijke positie en moedigen onze advocaten en business professionals aan om mee te werken aan onze pro bono projecten voor organisaties als VluchtelingenWerk Nederland, European Lawyers in Lesvos of Stichting 113 Zelfmoordpreventie." 

Dit najaar vindt het eerste toernooi van de World Padel Tour in Nederland plaats. Dentons heeft zich daar onlangs aan verbonden als eerste official partner. Glerum: "Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Het heeft het karakter van een challenger sport en trekt sportieve mensen aan die in teamverband iets nieuws willen proberen. Een perfecte match met ons kantoor. Collega’s kunnen gebruik maken van de banen bij Plaza Padel en ook onze cliënten leren ons zo op een andere manier kennen. Dit partnership past heel erg bij de teamspirit die we dagelijks op kantoor ervaren."

Nu het kantoor vijf jaar actief is in Nederland kan het terugkijken op een periode van groei – zowel financieel, in talent alsmede nieuwe cliënten. De ambitie is om dit momentum vast te houden, expertise verder uit te bouwen en de marktpositie te versterken. "We bevinden ons in een zeer dynamisch hoofdstuk van de wereldgeschiedenis", aldus Marc Kuijper. "Van klimaatverandering en geopolitieke verschuivingen tot technologische ontwikkelingen en sociaal-maatschappelijke vraagstukken – bedrijven hebben te maken met een ongekend complex speelveld. Het is daardoor ook een extra boeiende en uitdagende tijd om advocaat te zijn.”

 

Gerelateerde artikelen