Ad Scheepbouwer en oprichters verkopen FOX-IT voor 133 miljoen

Fox-IT, een van de grootste computerbeveiligingsbedrijven van Nederland, wordt overgenomen door zijn Britse beursgenoteerde branchegenoot NCC Group. De Britten leggen daar ruim 133 miljoen euro voor op tafel, meer dan vier keer de omzet van de Nederlandse onderneming.

Wie flink profiteren van de deal zijn de oprichters van Fox-IT, Menno van der Marel en Ronald Prins. Zij ontvangen ieder circa 40 miljoen voor hun belang van elk 30%. Daarnaast had het personeel een belang van 10% en Ad Scheepbouwer, de voormalig CEO van KPN, kocht in 2012 een belang van bijna 30%. Ook Scheepbouwer casht dus tientallen miljoenen euro’s. 

De partijen zien de deal als een kans om sneller te kunnen groeien. Fox-IT bestaat sinds 1999. Het Delftse bedrijf telt circa 220 beveiligingsexperts en werkt samen met partners in meer dan twintig landen. De nettowinst over vorig jaar bedroeg 1 miljoen euro. Fox-IT blijft onder de eigen naam opereren en onder leiding staan van de huidige directie, werd dinsdag bekend. NCC heeft meer dan 1500 medewerkers. Er is de laatste tijd veel vraag naar het computerbeveiligingsaanbod van beide bedrijven.  

"Vanwege de aanvullende expertise en de internationale slagkracht van NCC Group, zijn we in staat onze investering in innovatieve oplossingen te laten groeien, en kunnen we onze huidige en toekomstige klanten en partners zelfs beter van dienst zijn”, zegt Menno van der Marel, directeur en medeoprichter van Fox-IT. 

 

Gerelateerde artikelen