Active Capital neemt meerderheidsbelang in Amphitec

Participatiemaatschappij Active Capital Company (ACC) neemt een meerderheidsbelang in Amphitec, producent van vacuĆ¼minstallaties. De zittende aandeelhouders herinvesteren om gezamenlijk met ACC de onderneming verder uit te bouwen.
Amphitec ontwerpt en produceert met 45 medewerkers vacuümtrucks en installaties voor de industriële reiniging, dakgrind, substraat en de grondzuigmarkt. "Deze investering past erg goed bij de focus van ACC op de Nederlandse maakindustrie", stelt Jan Middelburg van ACC in een persbericht. "Amphitec produceert in Nederland vacuüminstallaties die over de hele wereld worden verkocht. Dit is wederom een mooi voorbeeld van dat hoogwaardige maakindustrie in Nederland onderscheidend blijft".
 
Een overnamebedrag wordt niet prijs gegeven, evenmin de omzetcijfers van de producent van vacuüminstallaties. Amphitec werkt vanuit Hendrik Ido Ambacht met een team van 45 medewerkers. Bij alle producten van Amphitec wordt gebruik gemaakt van moderne druk-vacuümtechniek, ook voor graafwerkzaamheden.
 
"In toenemende mate worden graafwerkzaamheden op plekken met veel infrastructuur in de grond verzorgd door vacuümtrucks in plaats van graafmachines", zegt Peter Paul du Buisson, oprichter en medeaandeelhouder in Amphitec. "Grondzuigen is een veilige manier om in bijvoorbeeld stedelijk gebied of op petrochemische complexen de grond in te gaan voor bijvoorbeeld het vrij leggen van gas-, water-, telecommunicatie- en pijpleidingen. Wij zien deze markt snel groeien, zowel in Nederland als daarbuiten".
Active Capital Company is een onafhankelijke hands-on participatiemaatschappij met een kantoor in Amsterdam en investeert in industriële ondernemingen en (technische) handels- en productiebedrijven met een omzet tussen 5 miljoen euro en 80 miljoen, waarvan het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd.
 
Gerelateerde artikelen