Active Capital Company neemt Lantor over

Participatiemaatschappij Active Capital Company (ACC) neemt samen met de operationeel directeur Martin den Ottolander Lantor over, producent van non-wovens voor de kabel- en composietenindustrie. De verkopende partij is de Britse IPT Group. De overname past in de strategie van ACC om te investeren in de hoogwaardige maakindustrie in Nederland.
De overname is gefinancierd uit een nieuw fonds van ACC, waarvoor onlangs 30 miljoen euro is opgehaald. “Dat ging sneller dan verwacht”, zegt Dick Zeldenthuis van ACC in het persbericht. “Het doel van het fonds was 25 miljoen euro; dat hebben we dus overtroffen.”
Lantor behaalt met 180 medewerkers een jaaromzet van 40 miljoen euro. Het bedrijf maakt non-wovens, die worden gemaakt van korte vezels die onder invloed van hitte of chemicaliën met elkaar worden verbonden tot één geheel. Hierdoor ontstaat de textielsoort vlies (vilt). Non-wovens van Lantor worden toegepast in communicatie- en energiekabels, verpakkingsmiddelen, bouw- en isolatiematerialen, en vezelversterkte kunststoffen (composieten) in de vorm van onder andere windturbines en polyester boten. “Een schoolvoorbeeld van de hoogwaardige maakindustrie in Nederland”, zegt Zeldenthuis. “Lantor is dus een bedrijf dat perfect bij ons past.”
Nieuwe directeur
Tegelijkertijd met de investering van ACC krijgt Lantor een nieuwe directeur: Daan Koppen de Neve. Hij is opgeleid als ingenieur en heeft een achtergrond in private equity en het bedrijfsleven. Het kapitaal dat Lantor door de overname ophaalt, zal worden geïnvesteerd in productiemiddelen, productontwikkeling en de technische toepassingen van het product. Zeldenthuis: “Door deze overname en een nieuwe directeur kan Lantor zich nog beter inzetten op het  verbeteren van zijn producten en het aanboren van nieuwe markten in Nederland en internationaal.”
Active Capital Company is een onafhankelijke hands-on participatiemaatschappij met een kantoor in Amsterdam. Zij investeert in industriële ondernemingen en (technische) handels- en productiebedrijven met een omzet tussen €5 miljoen en €80 miljoen, waarvan het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd.
Gerelateerde artikelen