Achmea, PGB en CGI nemen InAdmin RiskCo over

Een consortium bestaande uit Achmea, PGB en CGI heeft InAdmin RiskCo overgenomen.

Met deze overname zet het consortium een eerste stap naar een nieuw platform voor pensioenadministratie. Het RiskCo Administratie Platform van het Utrechtse InAdmin RiskCo zal de basis vormen voor dit nieuwe platform. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Bianca Tetteroo, vicevoorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Deze overname past in onze strategie op het gebied van oudedagvoorzieningen. Ook Achmea Pensioenservices gaat gebruikmaken van het nieuwe platform en dat past bij onze ambitie om de beste digitale pensioenuitvoerder van Nederland te worden. Door samenwerking met PGB Pensioendiensten – en mogelijk andere partijen – kunnen we schaal- en kostenvoordelen realiseren, die dan weer ten goede kunnen komen aan de deelnemers.”

PhiDelphi adviseert Achmea bij deze overname. Eerder adviseerde PhiDelphi Achmea onder andere bij de verkoop van Winnock aan Zorg van de Zaak, de verkoop van Health Centers aan Fitland en de verkoop van Medinova aan NPM Healthcare.

Gerelateerde artikelen