Achmea IM neemt vermogensbeheer BSG over

Achmea versterkt haar positie in de vermogensbeheerindustrie.

Achmea Investment Management en Blue Sky Group hebben overeenstemming bereikt over de overname van BSG Vermogensbeheer door Achmea IM.

Hiermee versterkt Achmea IM haar positie in de vermogensbeheerindustrie en breidt haar expertise en klantenbestand verder uit. Door de transactie zal Achmea IM het fiduciair- en vermogensbeheer gaan verzorgen voor onder andere de drie pensioenfondsen van KLM.

BSG Vermogensbeheer verzorgt al meer dan 25 jaar de vermogensbeheeractiviteiten voor aansprekende klanten. Een team van zo’n 40 professionals beheert circa 25 miljard euro ten behoeve van een goed pensioen voor ruim 55.000 deelnemers van de pensioenfondsen die klant zijn.

Achmea IM neemt BSG Vermogensbeheer geheel over. Het team, de klanten, het vermogen onder beheer en het fondsenplatform. De overname volgt op het in maart van dit jaar aangekondigde besluit van BSG zich te gaan focussen op pensioenbeheer.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en afronding van het adviestraject met de betrokken ondernemingsraden. De transactie zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond. De impact op resultaat en kapitaalpositie van Achmea als gevolg van deze transactie is marginaal.

Gerelateerde artikelen