Accureparateur NOWOS zoekt financiers voor expansie in EU

Vorig jaar stapten Rabobank en het Nationaal Groeifonds al in.

NOWOS,  een bedrijf voor reparatie en hergebruik van accu’s voor auto’s en fietsen, wil het aantal investeerders aanzienlijk uitbreiden. Die moeten mede de internationale groei bekostigen. De komende vijf wil NOVOS twintig vestigingen openen in Duitsland (2024), Italië en Spanje (2025) en in de jaren daarna in Denemarken, Oostenrijk, Polen, Roemenië en Griekenland.

NOWOS wist vorig jaar al Rabobank en Nationaal Groenfonds als financier aan te trekken. Verdere uitbreiding is mogelijk vanwege het snelgroeiende aanbod van gebruikte lithium-ionbatterijen. Het bedrijf hoopt te profiteren van wetgeving die over drie jaar van kracht wordt met betrekking tot het ‘Right to Repair. In de hele EU worden dan oplossingen voor hergebruik van accu’s noodzakelijk.

Nieuwe investeringen zijn ook nodig om een zogeheten BESS (Battery Energy Storage System) te ontwikkelen en te produceren op basis van second-life cellen. Daarvan worden energieopslagfaciliteiten gemaakt, om bijvoorbeeld industrieterreinen van energie te kunnen voorzien.

Gerelateerde artikelen