Accuracy stevent met Young Talent-gegadigde Amarins van der Meer af op meest succesvolle jaar

Amarins van der Meer, manager bij adviesbureau Accuracy gespecialiseerd in financial advisory en fusies en overnames, is een van de tien genomineerden voor de Best Young Talent Award 2016. Hieronder vindt u haar persoonlijke pitch.

Welke fusies en/of overnames van dit jaar zijn u het meest bij gebleven?
"Het afgelopen jaar heb ik onder meer geadviseerd bij de acquisitie van Burger King Nederland door Standard Investment, de acquisitie van Oxyma door Nordian Capital en de investeringen door Oxyma in YourSocial en Oogst. Aanvullend heb ik ABN AMRO Participaties, Vendis Capital en diverse corporates waaronder DHL bijgestaan bij voorgenomen acquisities."

Waardoor werden deze deals gekenmerkt?
"De meeste deals betroffen primary deals. Dit type transactie heeft zijn eigen dynamiek omdat ‘de klik’ tussen verkoper en koper een indicatie voor het slagen van de deal geeft. Dit bewustzijn en de daarbij behorende flexibiliteit is voor een adviseur van groot belang."

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"Wij stevenen af op het meest succesvolle jaar sinds de oprichting van Accuracy 10 jaar geleden in Nederland. Wat betreft de transacties merken we dat, mede door politieke en macro-economische ontwikkelingen, de focus minder op het verleden ligt maar vooral op de huidige resultaten en de toekomst. Dit zie je ook terug in de pricing waarbij steeds vaker een multiple op het potentieel van de onderneming wordt gehanteerd."

Wat zijn uw verwachtingen van de markt voor de rest van dit jaar en 2017?
"De focus komt meer te liggen op duurzaam ondernemen en het maatschappelijk belang. Enerzijds zie je dat ondernemingen en organisaties in toenemende mate aandacht zijn gaan besteden aan ESG beleid, daarnaast stijgt ook de groep investeerders die zich puur richt op impact investing."

Vind hier de weg naar de pitch voor Amarins van der Meer (Accuracy). 


Best Young Talent 2016
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Save the Date(s) 

Neem deel aan het volgende M&A Forum over FinTech op 16 november bij Van Doorne in Amsterdam. Meld u hier aan. 

Geef acte de présence op de M&A Awards 2016 op 15 december, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity. Meer informatie vindt u hier

Gerelateerde artikelen