PwC en Deloitte op 1 in league tables Transaction Services H1 2019

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:24
Accountancyfirma’s PwC en Deloitte hebben de grootste en de meeste deals gedaan in het eerste halfjaar van 2019.

[scroll naar beneden voor de volledige league tables Transaction Services H1 2019]

PwC dook in de boeken bij deals met een totale waarde van 7,8 miljard euro. Daarmee blijft het concurrenten Deloitte (5 miljard), EY (4 miljard) en KPMG (3 miljard) ruimschoots voor. De top vijf is nu gelijk aan de eindstand in 2018.

PwC heeft de voorsprong grotendeels te danken aan Vivat. De Nederlandse verzekeraar werd voor 2,6 miljard euro overgenomen door Athora en de schadetak voor 416 miljoen euro doorverkocht aan NN. KPMG stond bij deze deals aan de kant van Athora. PwC was begin dit jaar ook betrokken bij de verkoop van softwarebedrijf Exact door Apax partners voor 1,5 miljard.

Op vijf staat een debutant in de league tables: Rademaker Advies & Accountancy uit den Bosch. In februari kocht technologiebedrijf Garmin de fabrikant van fietstrainers Tacx voor 200 miljoen euro. Accountant Herman Rademaker adviseerde de eigenaren van Tacx bij de verkoop van hun bedrijf.

Deloitte en PwC ruilen de eerste plaats

In de league table gesorteerd op aantal deals zijn de nummers één en twee van positie gewisseld. Deloitte staat met 47 deals op de eerste plaats, boven PwC. Deloitte heeft veel klussen gedaan voor investeerders, zoals Main Capital, InnovationQuarter en Nordian Capital.

In de league table naar aantal is de hegemonie van de grote vier doorbroken door Sincerius. De ‘transaction-services-boutique’ staat met 23 deals op de vierde plaats, boven KPMG, één deal onder EY en één plaats hoger dan eind 2018.

 

Bekijk ook de league tables M&A Advisory en Legal Advisory

Gerelateerde artikelen