Accenture koopt Brussels ingenieursbureau om ESG-kennis

Greenfish wordt ingelijfd bij Accenture Sustainability Services.

Accenture neemt Greenfish over, een ingenieurs- en adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheidsconsultancydiensten. Het Brusselse bedrijf dat actief is in België, Frankrijk en Nederland wordt onderdeel van Accenture Sustainability Services. Bij Greenfish werken 270 mensen. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Met de overname van Greenfish breidt Accenture haar vaardigheden en capaciteiten op het gebied van duurzaamheid uit en kan het bedrijf haar diensten sneller opschalen om aan de groeiende behoeften van klanten te voldoen. Volgens Olivier Girard, Market Unit Lead voor Accenture Frankrijk en Benelux, streven steeds meer organisaties naar duurzame bedrijfsmodellen en betere prestaties op het gebied van Environmental (milieu), Social (maatschappij) en Governmental (bestuur) (ESG). 

“Deze verschuiving levert financiële en concurrerende waarde op voor bedrijven. Tegelijkertijd worden duurzaamheid en ESG prioriteiten op alle niveaus van een organisatie.”

Europese bedrijven versnellen hun duurzaamheidstransformatie, in het bijzonder na COP26, waarbij de evoluerende druk op energie en de supply chain deze trend alleen maar versterkt. 

Gerelateerde artikelen