Abonnementsdienst Podimo haalt opnieuw miljoenen op

Een jaar na de vorige financieringsronde stroomt er nu 44 miljoen binnen.

De van oorsprong Deense abonnementsdienst Podimo heeft 44 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe financieringsronde. Podimo biedt luisterboeken en podcasts aan op Europese schaal. Ruim een jaar geleden haalde het bedrijf ook al geld op, 59 miljoen euro.

Het Deense Export- en Investeringsfonds (EIFO) en de investeringsmaatschappijen Highland Europe en Chr. Augustinus Fabrikker pompten het geld in Podimo. Volgens het vier jaar oude bedrijf is er dankzij de financiering ruimte voor innovatie, duurzame groei en het stimuleren van makers van podcasts en luisterboeken.

De abonnementsdienst is actief in zeven markten. Het aantal abonnees is afgelopen jaar met meer dan tachtig procent gegroeid en ook de gebruikersbetrokkenheid heeft het afgelopen jaar een bemoedigende stijging laten zien. Gemiddeld wordt maandelijks twintig uur naar audio-entertainment geluisterd.

Podimo werd in 2022 in Nederland geïntroduceerd. In totaal hebben Nederlanders er 129.931 audioboeken geluisterd. De favorieten zijn: De zeven zussen, De Hedelse afpersingszaak en Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding.

Gerelateerde artikelen