ABN AMRO stapt in ideëel crowdfundingplatform 

Lendahand wil in 2026 een miljard aan leningen uitzetten in opkomende landen.

ABN AMRO Sustainable Impact Fund (AA SIF) neemt een belang in Lendahand, een innovatief crowdfundingplatform dat impactinvesteringen in opkomende landen mogelijk maakt voor particuliere beleggers.

Lendahand heeft als missie om armoede te bestrijden in opkomende landen door te investeren in mensen en hun bedrijven. Particuliere investeerders kunnen via het platform vanaf vijftig euro een lening verstrekken aan een onderneming tegen een eerlijke rente.

Op deze manier hebben beleggers sinds 2013 125 miljoen euro aan investeringen in verschillende sectoren gedaan, zoals duurzame energie en landbouw. Lendahand verwacht dat tegen 2026 er 1 miljard euro aan leningen verstrekt is in opkomende landen via haar platform.

De investering maakt volgens ABN AMRO verdere uitbreiding van de ideële geldinzameling naar andere Europese landen mogelijk, waardoor meer crowdfunders worden bereikt. Met Frankrijk als eerste nieuwe markt. Ook twee Franse institutionele investeerders (INCO en ACTED) doen daarom een investering in deze ronde. Ook kan Lendahand met het nieuwe kapitaal zijn positie versterken in de doelmarkten en zo geschikte nieuwe projecten en ondernemingen vinden.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen