ABN AMRO rondt overname van BUX af

De goedkeuring van de toezichthouder is binnen en de deal is afgerond.

Op 14 december 2023 kondigde ABN AMRO de overname aan van de Nederlandse beleggingsapp BUX. De overname was onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouder. Nu deze is verkregen, is de transactie afgerond.

Deze strategische overname is voor zowel ABN AMRO als BUX een belangrijke stap vooruit in de retailbeleggingsmarkt, schrijft ABN AMRO in een persbericht. ‘Met de overname is het digitale aanbod van ABN AMRO aanzienlijk uitgebreid terwijl BUX toegang krijgt tot waardevolle middelen, beleggingsexpertise en ondersteuning bij de verdere innovatie en snelle groei van de neobroker’, zo schrijft de bank.

BUX is nu een volle dochter van ABN AMRO en blijft als aparte entiteit opereren. Daarbij behoudt de neobroker de innovatieve benadering die populair is bij de nieuwe generatie beleggers. Het merk BUX zal nu met trots het ‘endorsed logo’ dragen, als symbool voor de robuuste infrastructuur en middelen van een gevestigde bank.

“Ik ben heel enthousiast dat BUX nu officieel bij de ABN AMRO familie is gekomen”, aldus Annerie Vreugdenhil, Chief Commercial Officer Personal & Business Banking. “We willen er voor onze klanten zijn, voor ieder begin. Samen met BUX kunnen we klanten helpen om in een vroeg stadium in hun leven grip te krijgen op hun eigen financiële toekomst. Door het innovatieve en gebruiksvriendelijke platform maakt BUX dit heel eenvoudig. We staan te trappelen om daarop verder te bouwen en om ons aanbod voor toekomstige generaties te verbeteren.”

Gerelateerde artikelen