ABN AMRO pompt klimaatgeld in Blum Equity

De Britse investeerder van drie vrouwen denkt 200 miljoen op te halen.

ABN AMRO Corporate Investments doet mee aan een financieringsronde van Blume Equity. Het gaat om de vijfde klimaatgerelateerde fondsinvestering van de bank. ABN AMRO investeert in het kader van zijn klimaatstrategie een totaalbedrag van één miljard euro in durfkapitaal. Dit gebeurt via rechtstreekse kapitaalinvesteringen, investeringen via fondsen en hybride kapitaalinvesteringen.

Blume equity, een groei-investeerder op het gebied van klimaattechnologie, is opgericht door drie vrouwelijke ondernemers. Het Britse bedrijf heeft ook een vestiging in Amsterdam. Het richt zich op disruptieve Europese scale-ups. Het fonds Blume Equity Fund I SCSp is onlangs door beleggers genomineerd voor de prijs European VC Newcomer of the Year.

Het team verwacht meer op te halen dan het beoogde bedrag van 200 miljoen euro. Blume Equity heeft al vijf investeringen gedaan in scale-ups, waaronder Sensorfact, een softwareplatform voor energiebesparende slimme sensoren, Aerones, dat met robots onderhoud voor windparken biedt, en Normative, een platform voor de CO2-boekhouding van bedrijven.

Gerelateerde artikelen