ABN Amro Participaties stapt met meerderheidsbelang in PCI Holding

ABN Amro Participaties, investeerder in middelgrote ondernemingen in Nederland, heeft een meerderheidsbelang in PCI Holding genomen.

Het Haarlemse PCI Holding, een leverancier van rap groeiende kantoor-, documentatieoplossingen en clouddiensten, heeft voor een onbekend bedrag 53% van zijn aandelen aan ABN Amro Participaties overgedragen.

Financieringsvorm
Met name de financieringswijze vestigt aandacht op zich. PCI Holding, dat eerder zelf support- en servicebedrijven Datuma (2015) en Leferink Documents Works (2016) overnam en marktleider in zijn segment werd, hanteert een nieuwe manier van leasen om contracten met klanten te financieren. Door snelle technologische ontwikkelingen heeft PCI oprichter Bas Kamphuis het contract als onderpand ingezet, om de financiering te waarborgen. Vanuit dit opgezette fonds werd inmenging van de bank vermeden. Lees hier meer over dat zogeheten C-Fund.

Kamphuis behoudt een minderheidsbelang van 47% procent en blijft ook leiding geven aan PCI Holding. Volgens het FD hoopt de oprichter het marktaandeel van PCI in de toekomst ook in Duitsland en België te vergroten.

KPMG weer adviseur
De M&A-adviseurs van KMPG hebben de deal namens PCI Holding begeleid. Danny Bosker en zijn team stonden Kamphuis en consorten al eerder bij: in maart 2015 nam PCI branchegenoot Datuma over. 

Gerelateerde artikelen