ABN AMRO koopt Bollegraaf Recycling Solutions

ABN AMRO heeft een meerderheidsbelang genomen in Bollegraaf Recycling Solutions Groep. Dat meldde Bollegraaf maandag, zonder financiƫle details naar buiten te brengen.

Bollegraaf is naar eigen zeggen een wereldspeler op het gebied van recycling- en afvalverwerkingsapparatuur. Het in 1961 opgerichte bedrijf heeft vestigingen en vertegenwoordigingen op meerdere continenten. In Appingedam, waar meer dan tweehonderd mensen werkzaam zijn, ontwerpt en produceert Bollegraaf onder meer sorteersystemen, balenpersen en recyclingoplossingen voor de verwerking van papier, huishoudelijk, industrieel en sloopafval.

De overname door de investeringstak van de bank, ABN AMRO Participaties, werd 18 november al afgerond. Dat was voordat ABN AMRO vrijdag zijn rentree op de Amsterdamse beurs maakte.

Dat de bank een meerderheidsbelang neemt heeft er onder meer mee te maken dat directeur-eigenaar Heiman Bollegraaf de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Deze zoon van oprichter Hartog Bollegraaf wordt opgevolgd door Edmund Tenfelde. Die was de afgelopen maanden al werkzaam als interim-directeur van de groep. Heiman Bollegraaf blijft wel aan het bedrijf verbonden. Hij gaat zich nu richten op het uitbouwen van het internationale klantennetwerk en op productontwikkeling.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen