ABN AMRO bankier Paulus de Wilt nieuwe CEO NIBC

De Raad van Commissarissen van NIBC heeft bekendgemaakt dat Paulus de Wilt (49) per 7 april 2014 wordt benoemd als Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBC Holding N.V. en NIBC Bank N.V., onder voorbehoud van een positief advies van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 7 april 2014. De Wilt volgt Jeroen Drost op, die per dezelfde datum zal aftreden als voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO.
De Wilt is zijn gehele loopbaan werkzaam geweest bij ABN AMRO in diverse functies binnen zowel retail als corporate banking. De Wilt is sinds juni 2009 Algemeen Directeur Retail Banking. In deze functie gaf hij in 2010 leiding aan de integratie van de retaildivisies van ABN AMRO en Fortis. Van 2007 tot mei 2009 was De Wilt CEO van NEWbank, een carve out van ABN AMRO Corporate Banking die is verkocht aan Deutsche Bank. In 2006 en 2007 was De Wilt verantwoordelijk voor de retail banking activiteiten van ABN AMRO, met inbegrip van kleine zakelijke klanten, van de kort daarvoor overgenomen Antonveneta Bank in Italië. Paulus: “Ik heb de afgelopen 25 jaar met veel plezier bij ABN AMRO gewerkt, maar kijk nu uit naar deze nieuwe uitdaging om NIBC door de volgende fase te leiden. Ik heb er vertrouwen in dat NIBC, mede dankzij de zeer bekwame en ervaren Raad van Bestuur en medewerkers van de bank, een mooie toekomst tegemoet gaat.”
Wim van den Goorbergh, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van NIBC: 
“Het doet ons genoegen dat wij de benoeming van Paulus tot CEO bekend kunnen maken en hem bij NIBC kunnen verwelkomen. Zijn jarenlange ervaring op het gebied van zowel retail als corporate banking past perfect bij het bedrijfsmodel en de strategie van NIBC. Wij vertrouwen erop dat zijn klantgerichte instelling, ‘can do’-mentaliteit en zijn ruime bestuurservaring hem zullen helpen om met succes verder te bouwen aan de bank vanuit het sterke fundament dat in de afgelopen jaren is gelegd. Wij bedanken Jeroen Drost voor zijn uitstekende leiderschap in de afgelopen zes jaar. Hij heeft een fantastische prestatie geleverd door de kern van NIBC te verstevigen ondanks het moeilijke klimaat.”
J.C. Flowers, CEO van J.C. Flowers & Co.:
“Paulus was voor de Raad van Commissarissen de eerste keus als nieuwe CEO van NIBC en heeft ook de sterke steun van J.C. Flowers & Co. Wij zijn verheugd dat wij iemand met zijn talent, energie en ervaring hebben gevonden om NIBC te leiden op de weg naar de toekomst.”
Jeroen Drost, vertrekkend CEO van NIBC Bank:
“Na zes jaar als CEO van NIBC vond ik het tijd voor een nieuwe functie, maar dit was geen gemakkelijke beslissing. De ‘can do’-mentaliteit bij NIBC en de zeer betrokken en deskundige medewerkers hebben mij enorm geholpen om de bank door de crisisjaren te loodsen. Ik ben vol vertrouwen dat de bank beschikt over alle bouwstenen om vanuit een stevig fundament te werken aan een nog sterkere toekomst. Ik wens Paulus, mijn collega’s binnen de Raad van Bestuur en alle medewerkers van NIBC fantastische jaren en bedank hen voor hun steun en de plezierige tijd die ik heb gehad bij NIBC.”
Gerelateerde artikelen