ABN AMRO adviseert bij kapitaalinjectie

ABN AMRO adviseert de zwaar transport- en hijsspecialist Roll Group, opgericht door ondernemer-investeerder Frans van Seumeren, bij een verse kapitaainjectie.
Onder de naam RollDock, is de groep wereldwijd actief met een veelzijdige vloot van zwareladingschepen die door hun diverse laad- en losmogelijkheden een verscheidenheid aan zware ladingen vervoeren, zoals fornuismodules voor raffinaderijen, modulair gebouwde LNG installaties, baggerschepen en onderzeeërs. Daarnaast biedt de groep, met een internationaal netwerk van eigen vestigingen opererend onder de naam Roll-Lift, diverse oplossingen voor het hijsen, installeren en transporteren van zware ladingen op en over land.
Met het opgehaalde kapitaal wil Roll Group haar vloot van zwareladingschepen, SPMT’s en kranen sterk uitbreiden om in te spelen op de enorme investeringen in energie infrastructuur en petrochemische installaties die de komende jaren worden verwacht. Met haar geïntegreerde engineering en project management expertise, zowel ter land als ter zee, is de onderneming sterk gepositioneerd om deur-tot-deur oplossingen aan te bieden in dergelijke mega projecten.  
Details over de investeerder en het bedrag dat is geïnvesteerd zijn verder niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat Frans van Seumeren betrokken blijft bij de onderneming en een meerderheidsbelang houdt in Roll Group.
Op financieel gebied, werd de oud eigenaar en directeur van zwaartransportbedrijf Mammoet geadviseerd door een team van ABN AMRO bestaande uit M&A specialisten Jorn van Etten en Aram van Viersen samen met sectorbankiers Frank van Deur en Coen van Beuningen. Eind vorig jaar adviseerde ABN AMRO Frans van Seumeren ook al bij een kapitaalinjectie. Toen ging het om groeikapitaal dat bij Parcom werd opgehaald voor Barge Master, de Nederlandse offshore start-up die golfcompensatieplatforms ontwikkelt.
Op juridisch gebied werd Frans van Seumeren bijgestaan door advocaten Sjoerd Mol en Leonoor Wijnbergen van Benvalor.
 
Gerelateerde artikelen