AB InBev verrast over afwijzing bod SABMiller

Bierbrouwer AB InBev is verrast door de afwijzing van zijn overnamebod op SABMiller. Volgens AB InBev biedt het bod van 68 miljard pond (ruim 92 miljard euro) ,,aanzienlijke waarde'' voor alle betrokkenen, meldde het bedrijf donderdag in een verklaring.
SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, liet woensdag kort na de aankondiging van het formele bod van 42,15 pond per aandeel weten dat dit veel te laag is. De grootste aandeelhouder van SABMiller, Altria met een belang van 27 procent, steunt het bod wel. Volgens AB InBev dringt Altria er dan ook op aan dat SABMiller snel het gesprek aangaat om een overeenkomst te bereiken.
Verder zei AB InBev dat veel werk is gedaan wat betreft kartelregelgeving en dat op dat gebied oplossingen zijn gevonden om een deal met SABMiller rond te kunnen krijgen.
Het is het derde bod van AB InBev op SABMiller. Twee eerdere en lagere biedingen werden ook al verworpen. Naar verluidt zou SABMiller pas akkoord willen gaan met een overname bij een prijs van 45 pond per aandeel.
Hoewel AB InBev volgens Rabobank een eerlijke prijs biedt, verwacht de bank dat de brouwer zijn bod verder zal verhogen. Dat schrijven analisten in een rapport. Zij schatten de kans dat toch een deal wordt bereikt hoog in..
 
(ANP)
 
Gerelateerde artikelen