‘AB InBev verhoogt bod op SABMiller’

Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev (AB InBev) heeft zijn overnamebod op SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, verhoogd. Dat meldde het Britse Sky News maandag, zonder bekend te maken waar het de informatie vandaan heeft. 's Werelds grootste brouwer zou nu omgerekend krap 95 miljard euro overhebben voor de mondiale nummer twee. Dat komt neer op 43,50 pond (58,78 euro) per aandeel.

Een eerder bod van AB InBev van omgerekend 92 miljard euro werd door de Zuid-Afrikaanse brouwer nog afgewezen. Vorige week deden al geruchten de ronde dat SABMiller pas zou willen praten bij een bod van 45 pond per aandeel, hetgeen neer zou komen op ruim 99 miljard euro.

AB InBev weet zich al wel gesteund door aandeelhouder Altria van SABMiller, dat een belang van 27 procent heeft in de moeder van Grolsch. Drie andere grootaandeelhouders menen dat SABMiller meer waard is dan de huidige bieding. Zij hebben het verzoek bij het bestuur gedaan om een hogere prijs te vragen.

Mocht AB InBev niet voor woensdag officieel met een verhoogd bod komen, dan moet het volgens de regels het overnameplan voor zes maanden in de koelkast zetten. Wel kan SABMiller een verzoek doen tot uitstel van die deadline. Gelet op de huidige verhoudingen tussen de bedrijven, is het maar de vraag of dat gaat gebeuren, aldus Sky.

 

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen