Aanmeldingstermijn bod TNT opnieuw verlengd

De aanmeldingsperiode voor het overnamebod van het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx op TNT wordt opnieuw verlengd, omdat nog niet alle benodigde goedkeuringen van toezichthouders binnen zijn. Dat maakten de twee bedrijven vrijdag gezamenlijk bekend.

Eigenlijk zou de aanmeldingsperiode deze vrijdag na het slot van de handel in Amsterdam aflopen. Nu wordt die periode verlengd met twee weken tot na het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen, met als uiterste datum 6 juni. In oktober werd de aanmeldingsperiode ook al verlengd.

Vrijdag werd nog bekend dat de Europese Commissie onvoorwaardelijk en definitief heeft ingestemd met de transactie. Ook in de Verenigde Staten is al goedkeuring verleend voor de deal.

FedEx en TNT wachten nu nog op groen licht van toezichthouders in onder meer China en Brazilië. FedEx biedt 8 euro per aandeel TNT. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 4,4 miljard euro. De overname moet in de eerste helft van dit jaar worden afgerond.

De partijen gaven verder aan dat constructief wordt samengewerkt met de resterende autoriteiten om goedkeuring te krijgen voor de acquisitie. FedEx zal het bod gestand doen bij aanmelding van minstens 80 procent van de aandelen TNT. In april vorig jaar werd bekend dat FedEx zijn Nederlandse rivaal wilde overnemen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen