Aandeelhouders JBT voor overname Marel

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:21
Overname Nederlands/IJslandse machinefabrikant ligt op koers.

De aandeelhouders van het Amerikaanse FoodTech-bedrijf John Bean Technologies hebben hun steun gegeven voor de overname van alle uitstaande aandelen in de Nederlands/IJslandse machinefabrikant Marel. Dit meldt het aan de Euronext Amsterdam genoteerde Marel in een persbericht.

Marel wees daarbij op de bijzondere aandeelhoudersvergadering die JBT donderdag organiseerde met betrekking tot de overnameplannen. De aandeelhouders stemden tijdens deze vergadering in met de uitgifte van nieuwe aandelen JBT voor de overname.

John Bean lanceerde eerder dit jaar een overnamebod van 3,60 euro per aandeel Marel. Vanaf 24 juni kunnen aandeelhouders hun stukken Marel aanmelden. Het overnamebod om alle aandelen van Marel te verwerven, verloopt op 2 september 2024, tenzij deze aanbiedingsperiode wordt verlengd in overeenstemming met de voorwaarden van de definitieve overeenkomst tussen JBT en Marel. JBT werkt ook actief aan de aanvraag voor een secundaire notering op Nasdaq Iceland. JBT hoopt nog steeds de transactie af te sluiten tegen eind 2024.

Gerelateerde artikelen