Aandeelhouder Bols weigert zich te laten uitkopen

De premie van 73 procent maakt geen indruk op zakenman Fons Walder.

De Schiedamse familie Nolet loopt wellicht een blauwtje bij de poging om de aandelen in drankenconcern Lucas Bols in handen te krijgen. Nolet heeft ongeveer dertig procent van Lucas Bols in handen.

Het openbare bod van Nolet biedt een premie van 73 procent bovenop de beurskoers. Dergelijke premies liggen doorgaans op 25 tot 35 procent boven de beurskoers.

Maar de minderheidsaandeelhouder Enix doet wellicht geen afstand van het belang van ruim 21 procent in Lucas Bols. Dat zegt zakenman Fons Walder in het FD, die zijn belang in Lucas Bols heeft ondergebracht in de Belgische investeringsmaatschappij Enix. Walder is tevens de grote man van het chocoladebedrijf Baronie.

“Je kunt meerdere aandeelhouders hebben om een onderneming goed te ondersteunen”, zo zegt hij in het FD. Eind vorig jaar breidde Walder zijn belang in Lucas Bols uit van ruim 15 procent naar 21,62 procent. Hij zegt in het FD dat hij de aandelen heeft bijgekocht om “sterker te staan bij de uiteindelijke standpuntbepaling, om in vrijheid onze beslissing te kunnen nemen”.

Het management en de commissarissen accepteerden begin oktober wel het bod van de familie Nolet. De Schiedamse familie zegt het bod gestand te doen als zeventig procent van de uitstaande aandelen zijn aangemeld. Als 95 procent van de stukken wordt aangemeld, heeft de onderneming het recht om de resterende aandeelhouders uit te kopen. Wordt dat percentage niet gehaald, dan wil Nolet het drankbedrijf toch van de beurs halen. Het bod van de familie loopt tot 7 februari.

Gerelateerde artikelen