Aalberts koopt twee Duitse bedrijven

Aalberts Industries neemt UWS Technologie Heat-Power over, twee Duitse bedrijven over die zich toeleggen op waterbehandelingssystemen voor verwarmings- en koelinstallaties.

UWS ontwikkelt en produceert waterbehandelingssystemen om de energie-efficiëntie van verwarmings- en koelinstallaties in eco-vriendelijke gebouwen te verbeteren. 

Heat-Power is een servicebedrijf dat het onderhoud van de systemen van UWS doet, in nauwe samenwerking met de eigenaar en de installateur van het gebouw. 

Waterbehandeling van verwarmings- en koelsystemen is volgens Aalberts een snelgroeiende markt. Ten eerste, als gevolg van overheidsvoorschriften om een optimale energie-efficiënte warmte- en koelingsoverdracht te garanderen en om de levensduur van de systemen uit te breiden. Ten tweede stimuleert de groei van warmtepomp en oppervlakteverwarming en koeling de vrssg naar bescherming, service en onderhoud van deze systemen, die kapitaalintensiever en gevoeliger zijn voor vuil en slechte waterkwaliteit.

De UWS-systemen en warmtekrachtdiensten zijn complementair aan het technologieaanbod van Aalberts Hydronic Flow Control en Sentinel, verworven in 2021. De UWS-systemen en warmtekrachtdiensten kunnen in bijna alle regio's worden geïntroduceerd waar Aalberts Hydronic Flow Control en Sentinel actief is. 

Het managementteam van UWS en warmtetoestel zal het bedrijf blijven beheren en nauw samenwerken met Aalberts Hydronic Flow Control, waarbij het groeiplan wordt gerealiseerd.

De resultaten van UWS worden geconsolideerd na het finaliseren van alle nodige formaliteiten. De acquisitie zal rechtstreeks bijdragen aan de winst per aandeel en zal worden gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten.

Gerelateerde artikelen