Vinted neemt tweedehandskledingplatform United Wardrobe over

Drake Star Partners adviseert United Wardrobe bij verkoop Nederlandse online marktplaats aan Vinted.

Met de overname van United Wardrobe wordt het Litouwse bedrijf Vinted in één klap de grootste speler op de online markt voor tweedehandskleding in Nederland. 

United Wardrobe heeft ruim 4 miljoen gebruikers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Wat Vinted betaalt voor de overname van United Wardrobe is niet bekendgemaakt.

United Wardrobe werd geadviseerd door Drake Star Partners. "Weer een deal met louter winnaars", aldus Frank Verbeek, Managing Partner van Drake Star. "Deze transactie brengt twee tweedehands kleding marktplaatsen samen die dezelfde waarden en missies delen. Ze vullen elkaar aan tot een unieke combinatie die tegen 'snelle mode' vecht. Om dat gevecht te winnen, heb je omvang, kracht en geweldige teams nodig. Deze combinatie heeft een blijvende impact op en draagt bij aan een duurzamer wereld."

Thomas Plantenga, CEO van Vinted: "Samet kunnen Vinted en United Wardrobe een uniek product leveren aan onze community leden in heel Europa. Nederland kent een sterkte en actieve community van tweedehands kleding liefhebbers en wij zijn erg enthousiast om onze aanwezigheid in deze markt te versterken."

Zijn collega-CEO bij United Wardrobe, Sjuul Berden: "Het is altijd ons doel geweest om kopers en verkopers op een centrale Europese marktplaats samen te brengen. Sinds vandaag kunnen gebruikers van United Wardrobe zich verbinden met de internationale community van Vinted en 'pre-loved fashion' delen. Van Amsterdam tot Parijs en van Madrid tot Utrecht. En dat allemaal zonder kosten voor de verkopers, met veilige betaalmethoden en eenvoudige grensoverschrijdende bezorging."

  

Gerelateerde artikelen