Met investeerder hoopt Prometheus op Duitse expansie

Softwarehuis Prometheus heeft een investeerder gevonden, die het bedrijf via een buy-and-build strategie wil ondersteunen bij de toetreding van de Duitse markt en het uitbreiden van de dienstverlening op de Nederlandse markt.

Prometheus ontwikkelt software, waarmee bedrijven in de logistieke sector hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Het bedrijf is actief in de afvalverwerkende industrie, waarbij het de software datacommunicatie verzorgt tussen medewerkers, processen en systemen. Het softwarehuis is ook actief in het beroepsgoederenvervoer, maar door het succes in de afvalverwerkende industrie kreeg deze bedrijfstak de afgelopen periode niet de volle aandacht.

Continuïteit
Met de nieuwe investeerder, die een 65% aandeel in het bedrijf verwerft, hoopt de tweekoppige directie van Prometheus de stap richting het buitenland te kunnen maken en zich meer te kunnen toeleggen op het bedrijfsgoederenvervoer, terwijl tegelijkertijd de activiteiten in de afvalwerkende industrie worden uitgebreid. 

De oprichters Jan Nijland en Leon van Kempen zullen zich komende periode inzetten om vorm te geven aan de groeidoelstellingen.

De kapitaalverstrekker, die anoniem wenst te blijven, is actief op de Nederland-Duitse markt en werd gevonden met behulp van Marktlink Fusies & Overnames.

 

Gerelateerde artikelen