Negen miljoen naar snelgroeier MobieTrain

Bedrijf voor microlearning vestigde zich vorige maand in Amsterdam.

Fortino Capital en BNP Paribas Fortis Private Equity zijn in het HR-techbedrijf MobieTrain gestapt. Samen met de bestaande aandeelhouders Concentra, Force Over Mass Capital en de LRM investeren ze negen miljoen euro in de mobile microlearningtoepassing van MobieTrain. 

Het zeven jaar geleden opgerichte bedrijf wil continu leren mogelijk maken voor ’s werelds 2,7 miljard medewerkers zonder bureau. Vorige maand opende het bedrijf een vestiging in Amsterdam. Tot de klanten behoren Azadea Group, Decathlon, Diesel, Hästens, Renewi, Roompot en Politie Nederland. Ruim de helft van zijn omzet haalt MobieTrain uit het buitenland, bij meer dan 100 organisaties in 30 landen Het afgelopen jaar groeide het bedrijf met drie cijfers.

Sinds de vorige financiële injectie in mei 2021 opende MobieTrain vestigingen in Spanje en Italië en groeide het personeelbestand tot 53. 

Eerder dit jaar ontving MobieTrain een prestigieuze HR Excellence award en eind september is het bekroond met een Deloitte FAST50-nominatie. Ook won MobieTrain de startupcompetitie van de HR-conferentie Unleash, die in 2018 eveneens in Amsterdam plaatsvond.
 

Gerelateerde artikelen