8vance trekt nieuw kapitaal aan

Het Eindhoven Venture Capital Fund II van ECFG investeert in 8vance Matching Technologies.  

8vance Matching Technologies is een innovator van de arbeidsmarkt met slimme ‘AI’ en ‘digitale tweeling technologie’. Met de kapitaalinjectie wil 8vance de voordelen en het gemak van deze technologische doorbraak beschikbaar maken voor iedereen en volledige transparantie creëren voor werkenden, bedrijven, werkzoekenden en intermediairs als het gaat om het aanbod van werk en de kwaliteiten van mensen.

8vance is het Nederlands-Duitse bedrijf achter onder andere Jobliebe.com. De AI-technologie maakt vanuit een groot aantal data-bronnen een virtuele weergave (‘tweelingen’) van alles op de arbeidsmarkt: kandidaten, bedrijven, vacatures en klussen. Deze digitale tweeling technologie kijkt, op basis van onder andere vaardigheden, competenties en persoonlijkheid, in hoeverre mensen passen bij opdrachten, vacatures of zelfs functiehuizen. De technologie wordt al breed toegepast bij recruiters, HR-professionals en coaches. Daarnaast is er een snel groeiend gebruik als instrument voor reflectie en ontwikkeling voor individuele talenten.

Met deze technologie kan 8vance op grote schaal hypergeautomatiseerd en hypergepersonaliseerd talentmobiliteit en -ontwikkeling organiseren. Dit doet het bedrijf zowel binnen organisaties als op de open arbeidsmarkt.

8vance heeft als doel de arbeidsmarkt transparant te maken, waardoor organisaties mensen beter kunnen boeien en binden en ontwikkelingskansen kunnen bieden. Door het veel scherpere inzicht in ieders vaardigheden en mogelijkheden en in de eisen die het werk stelt komen, op grote schaal, veel meer opties in beeld voor carrière- en/of transferpaden en voor jobcarving / jobcrafting. De arbeidsmarkt als geheel wordt efficiënter en inclusiever en alle partijen kunnen veel betere keuzes maken en beslissingen nemen.

ECFG is een fondsmanager die adviseert, begeleidt en investeert in MKB-ondernemingen die actief zijn in het business-to-business segment. De activiteiten zijn primair gericht op het strategisch en financieel ondersteunen van innovatieve, duurzame en kansrijke ondernemingen. 
 

Gerelateerde artikelen