Acht miljoen groeikapitaal voor mkb-platforms

Credion en Fundion lanceren met geld een groot digitaal platform voor mkb-financiering. 

Mkb-financieringsplatforms Credion en Fundion hebben Finch en verschillende andere investeerders gevonden voor een nieuw platform met als doel 'de weg naar financiering minder complex te maken'. De ambitie is om binnen vier jaar actief te zijn in meerdere Europese landen. 

Doel van het platform is dat voor het eerst zowel ondernemers, financiers als adviseurs in één omgeving samenkomen. Klanten krijgen inzicht in een breed aanbod van bij hen passende financieringsoplossingen en kunnen zelf digitaal een aanvraag indienen. Indien gewenst worden zij vervolgens direct gekoppeld aan een helpende hand in de vorm van een adviseur bij hen in de buurt.

De bedoeling is dat het platform uiteindelijk beschikbaar is voor het hele Europese mkb. Carlo van der Weg, CEO Credion: “Binnen vier jaar zijn we naast Nederland in vier andere landen actief. Belangrijk daarbij is dat we andere landen het Nederlandse model niet opdringen. Via het platform kunnen we juist de culturele verschillen per land (en hoe die te overbruggen) mooi in kaart brengen”, aldus Van der Weg. “De software achter dit platform maakt dat mkb-systemen en structuren van verschillende landen makkelijker worden verenigd en toepasbaar gemaakt.”

De acht miljoen wordt voornamelijk geïnvesteerd in doorontwikkeling van het platform. Tegelijk is ook de directie uitgebreid en versterkt met ervaring. CTO Jaap Kabbedijk wordt in de directie verantwoordelijk voor verdere ontwikkeling van het platform. CMO Jarron Jannink draagt verantwoordelijkheid voor het bekender maken van het platform bij een groot publiek.
 

Gerelateerde artikelen