5square investeert in De Huidkliniek

De Huidkliniek ontvangt een miljoeneninvestering van investeringsmaatschappij 5square. 

De investering wordt aangewend voor het openen van een groot aantal nieuwe huidklinieken in Nederland. Daarnaast breidt de onderneming het behandelaanbod verder uit en wordt geïnvesteerd in state-of-the-art behandelapparatuur. 

De Huidkliniek is in 2003 opgericht door Renske Ypma. Het bedrijf is aanbieder van een breed scala aan huid therapeutische behandelingen, zoals de behandeling van acne en het verwijderen van tatoeages. Daarnaast biedt De Huidkliniek op grote schaal laserontharing, vetbevriezing en huid verjongende behandelingen. De onderneming bestaat naast het hoofdkantoor in Haarlem uit 12 eigen klinieken in de Randstad. Bij de Huidkliniek werken circa 50 gecertificeerde huidtherapeuten. 

Sinds 2019 werkt de Huidkliniek met de hulp van investeringsmaatschappij Amazing Whale Ventures aan de uitrol van klinieken en opende het bedrijf vestigingen in onder meer Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Amazing Whale participeert ook in deze twee investeringsronde.

5square is een investeringsmaatschappij met een beheerd vermogen van circa €125 miljoen, waarmee een portfolio is opgebouwd van succesvolle en snelgroeiende bedrijven. Voorbeelden zijn de IJsvogel groep (bekend van Pets Place en Boerenbond), EeStairs (internationale leider in de productie van trappen), Intersteel (hang- en sluitwerk, verkocht in 2020), Snappet (adaptief leren voor het basisonderwijs, verkocht in 2019. 

Gerelateerde artikelen