3d investors stapt in lichtspecialist met groeiplannen

3d investors wordt meerderheidsaandeelhouder van in-lite, Nederlands marktleider in outdoor lighting.

Samen met oprichter en CEO Jürgen van Dijk en het management team van in-lite, zal 3d investors de komende jaren helpen in-lite internationaal verder te laten groeien. 3d investors neemt een meerderheidsparticipatie in de onderneming. Het management team blijft operationeel actief en financieel verbonden in en met de onderneming. 

“In-lite is na Care Cosmetics en DSIT het derde Nederlandse bedrijf waarin we momenteel investeren”, zegt Hans Swinnen, Partner 3d investors. “Deze investering is complementair met onze participatie in Jati & Kebon; een toonaangevende producent van buitenmeubilair.”

Met deze investering kan in-lite de volgende grote stappen zetten in het realiseren van zijn internationale groei-ambities en het versterken van zijn marktpositie in de Verenigde Staten en Canada. 3d investors versterkt met deze participatie opnieuw haar positie in de Nederlandse markt.

In-lite is gevestigd in Gorinchem. Het ontwerpt, produceert en verkoopt buitenverlichting gebaseerd op laagspanning. Hierin heeft het een sterke focus op midden en hoge segment tuinen die via tuinprofessionals worden verkocht en aangelegd. In meerdere high-end projecten wordt in-lite verlichting gebruikt, zoals het Kontiki Beach Resort Curaçao,  Hotel en Spa du Castellet, diverse sterrenrestaurants in binnen- en buitenland en de meest  exclusieve particuliere tuinen. Het bedrijf is binnen zijn segment marktleider in Nederland, exporeert naar Scandinavië, Duitsland en België en heeft een mooie marktpositie uitgebouwd in de USA en Canada. De markt voor buitenverlichting is een groeimarkt met een verwachte groei van vijf tot tien procent per jaar. 

Jürgen van Dijk, oprichter en CEO van in-lite: “Dankzij deze investering van 3d investors kunnen we ons kapitaal versterken en in-lite internationaal verder laten groeien. Onze ambitie  is om hét merk in outdoor lighting te worden in West-Europa en Noord-Amerika. Bij in-lite  mvinden we immers dat iedere tuin mooi verlicht moet zijn omdat alleen dan de échte magie  montstaat. Dankzij de expertise van 3d investors halen we ervaren ‘bedrijvenbouwers’ en ondernemers aan boord. Die zullen vanuit de bestaande basis helpen om de groei van het bedrijf te versnellen. Ik ben dan ook blij dat ik samen met mijn team en 3d investors de volgende jaren kan bouwen aan ons mooie bedrijf.”
 

Gerelateerde artikelen