€ 3 miljoen voor EdTech start-up Peers

Fortino Capital leidt een investeringsronde van 3 miljoen euro in EdTech start-up Peers.

Om zijn groei te versnellen heeft Peers een overtekende investeringsronde van 3 miljoen euro voltooid. De investeringsronde wordt geleid door Fortino Capital, een bedrijf uit de Benelux dat in B2B-software investeert, naast Auxxo, een oprichter-investeerder uit Berlijn met alleen maar vrouwen in dienst, en Seed + Speed Ventures (onderdeel van de Maschmeyer-groep). TRUMPF Ventures en diverse Business Angels nemen ook deel.

Peers is een leerplatform voor geïndividualiseerde opleiding binnen handbereik. De start-up maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om leerbehoeften te identificeren en geschikte leermogelijkheden op de markt te zoeken, aangevuld met de eigen content van hun klanten. 

Volgens het Wereld Economisch Forum heeft 50 procent van de werknemers in de volgende vier jaar nieuwe of andere vaardigheden nodig. Maar opleidingen en ontwikkeling in het bedrijf verlopen vaak lastig en zijn niet op maat van de behoeften van werknemers en uiteindelijk niet doeltreffend. Peers Solutions in Berlijn heeft een oplossing ontwikkeld die binnen de vijf minuten voor elke werknemer individuele leerprogramma's opstelt. Peers heeft de ambitie om de slimste en snelste leerpadgenerator te ontwikkelen die een hulp kan bieden aan de meeste werknemers van Europese middelgrote en grote bedrijven.

"Tegenwoordig is continu leren een cruciale factor voor het succes van een bedrijf. Peers is uitstekend geplaatst om bedrijven te helpen bij de aanpak van de leemtes in de vaardigheden van hun werknemers en doet dat met een oplossing die zorgt voor geïndividualiseerd leren en ontwikkelingstrajecten in beroepen en industrieën, die uiterst doeltreffend is gebleken en door gebruikers erg geapprecieerd wordt", zegt Wouter Goossens, Investment Director bij Fortino Capital Partners.
 

Gerelateerde artikelen