Quatt haalt twee miljoen op voor slimme warmtepomp

Quatt heeft twee miljoen euro opgehaald voor de uitrol van een slimme hybride warmtepomp. Investeerders zijn het Impact Equity Fund en een familiefonds. 

Om de adoptie van de warmtepomp in Nederland te versnellen en het gasverbruik significant te verminderen, ontwikkelde Quatt een slimme hybride warmtepomp. De Quatt Hybrid is all-electric-ready en uitgerust met zelflerende aansturingssoftware. Hiermee biedt de tech-startup consumenten een betaalbare en toekomstbestendige oplossing om tot 80 procent van de gasrekening te besparen. 

Quatt wist in korte tijd 5.000 orders binnen te halen en het bedrijf ligt op koers om haar ambitie te realiseren: 1 miljoen geïnstalleerde Quatt warmtepompen in 2030. Ondersteund door een additionele twee miljoen euro aan financiering start Quatt in oktober 2022 met de eerste commerciële installaties.

Eerder in 2022 haalden de ondernemers, broers Bas en Marijn Flipse, 1,25 miljoen euro aan financiering op om hun ambitieuze doel te realiseren. Hiermee is sindsdien het product veelvuldig getest, het team uitgebreid naar 20+ medewerkers en is de installatietak van het bedrijf opgebouwd. De nieuwe financiering stelt Quatt in staat verder op te schalen naar 10.000 geïnstalleerde Quatt Hybrids eind 2023.

De hybride warmtepompen van Quatt worden direct aan de consument geleverd. Hierdoor blijft de huidige lange en kostbare leveringsketen van fabrikant via de groothandel en installateur naar de consument achterwege. Door de keten opnieuw uit te vinden, voorkomt het bedrijf dat monteurs tijd kwijt zijn aan verkoop, logistiek en administratie. De effectievere inzet van monteurs is essentieel, want zij vormen momenteel een bottleneck binnen de energietransitie. Met een verkorte keten en efficiënte installaties biedt Quatt een prijs die gemiddeld 30-50 procent lager ligt dan die van traditionele hybride warmtepompen. 
 

Gerelateerde artikelen