150 CFO’s en M&A professionals verzorgen kick-off nieuw jaar vol groeikansen

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:13
Ruim 150 CFO’s en M&A professionals kwamen woensdag samen op het kantoor van De Brauw Blackstone Westbroek om de kick-off te verzorgen voor een nieuw dealjaar vol groeikansen. CFO Jaska de Bakker van Royal HaskoningDHV deelde haar lessons learned van de fusie van DHV met Royal Haskoning. Head of CFCM Hugo Peek van ABN AMRO nam de aanwezigen mee in zijn visie op de kansen op groei en M&A in 2014.
Kijk hier voor alle CFO events in 2014  
 
De nieuwjaarsborrel van de CFO Community en de M&A Community is traditioneel de aftrap van een nieuw dealjaar voor CFO’s en M&A professionals. Vandaag waren CFO’s en dealmakers aanwezig van onder andere Antea, Bencis, Blokker, Gilde, Randstad, Gamma Holding, PontMeyer, Royal HaskoningDHV, National Oilwell Varco, PPG Industries, TIIN Capital, DHL, Wolters Kluwer, ABN AMRO, De Brauw, KPMG, ING en Rabobank.
 
Exclusieve bijeenkomsten in 2014
Community Managers Kevin Mottard (CFO) en Willem van Oosten (M&A) heetten de aanwezigen welkom namens de CFO en M&A Communities. “De CFO Association wordt nog uitgebreider in 2014”, deelde Mottard mee. Het aantal bijeenkomsten van de CFO Association verdubbelt het aantal exclusieve bijeenkomsten voor CFO’s van vier in 2013 naar acht in 2014. Van Oosten had ook goed nieuws voor de leden van de M&A Community. “We verwachten een beter dealjaar. Om de kansen goed te benutten heeft de M&A Community de groeiagenda uitgebreid met een Corporate Growth Summit in september waar de corporates, investeerders en M&A professionals hun kennis kunnen delen over corporate growth.”
 
 
M&A partner Ton Schutte (foto boven) verwelkomt de aanwezigen namens M&A Community partner De Brauw Blackstone Westbroek. Het kantoor waar Arne Grimme, de winnaar van M&A Awards in de categorie Best M&A Lawyer 2013, zijn deals sluit en tevens het kantoor dat op de eerste plaats staat van de M&A league tables van 2013. Ook Schutte kijkt uit naar een mooi dealjaar.
 
 
Synergie op kosten en winsten
CFO Jaska de Bakker (foto boven) deelde in een krachtige en korte toespraak de lessen die zijn heeft geleerd tijdens de fusie van Royal Haskoning met DHV. Het is heel belangrijk om de snelheid in de deal te houden, draagvlak onder de werknemers te creërenen een sterke culturele fit te vinden. Daarnaast zijn volgens de CFO bepaalde dogmas onterecht "Wij hadden een businesscase gebaseerd op zowel op kostensynergiën als op winstsynergiën. Veel mensen zeggen dat het niet kan, wij hebben het gedaan", zegt De Bakker. Volgens veel M&A specialisten bestaat een fusie van gelijken niet. De Bakker bestrijd dat. "Als je een goed voorbeeld van een fusie van gelijken zoekt, kijk dan naar de fusie tussen DHV en Royal Haskoning." Het laatste heilige huisje dat de CFO omver schopte lag erg gevoelig in de M&A Community. "Wij hebben de deal volledig zonder M&A adviseurs gedaan. Velen verklaarden ons voor gek, maar we hebben we een mooie deal mee gesloten." 
 
 
 
"Ik maakt me ernstig zorgen over de fusie van Royal Haskoning en DHV", grapte Head of CFCM Hugo Peek van ABN AMRO (foto boven) in reactie op de toespraak van De Bakker. De M&A adviseur ziet mooie kansen voor M&A professionals voor 2014: "De multiples van leveraged deals gaan omhoog en de volumes in de equity capital markets halen records." Helaas voor de dealmakers wordt veel van dit geld nog niet gebruikt voor M&A, maar volgens Peek kan dat nog komen. Hij verwacht een kentering in de markt in 2014 en denkt dat bankiers het nog knap druk gaan krijgen. 
 
M&A en NVP Lenteborrel 5 maart 
Op 5 maart komt de M&A Community weer bijeen tijdens de Lenteborrel van de M&A Community en de NVP bij KPMG te Amstelveen. Met Masterclasses van Head of KPMG Private Equity Onno Sloterdijk en NVP voorzitter Philip Houben. 
 
Kijk hier voor alle CFO events in 2014  
 
Gerelateerde artikelen