15 miljoen groeikapitaal euro voor core banking platform Ohpen

Cloud-based core banking platform Ohpen sluit tweede investeringsronde succesvol af. Investeringsmaatschappij Amerborgh investeert 15 miljoen euro om internationale groei te versnellen.

Ohpen, opgericht in 2009, is een core banking platform met als doel het efficiënt beheren van spaar- en beleggingsrekeningen. Ohpen draait volledig in de cloud. In 2012 sloot Ohpen haar eerste software-as-a-service (SaaS) overeenkomst met een Nederlandse vermogensbeheerder. Sindsdien is Ohpen in Nederland marktleider geworden. Grote financiële dienstverleners als Aegon en De Volksbank sloten langdurige outsourcing overeenkomsten met Ohpen voor de administratie van spaar- en beleggingsrekeningen.

Opschaling activiteiten in ontvankelijke Engelse markt
In 2016 werd een kantoor in London geopend en tekende Ohpen het eerste contract met een grote Engelse financiële instelling voor de uitbesteding van alle IT- en operationele processen.

De Britse markt voor core banking systemen is sterk in beweging dankzij snel veranderende wet- en regelgeving en problemen met verouderde systemen en leveranciers. Ohpen kan profiteren van deze ontwikkeling en financiële instellingen ondersteunen in hun digitale transitie.

Focus op internationale uitrol
De huidige investeringsronde van 15 miljoen euro waardeert Ohpen op 100 miljoen euro. Het groeikapitaal zal gebruikt worden voor verdere groei in het Verenigd Koninkrijk en uitbreiding naar nieuwe markten.

“De eerste stap werd gezet in 2009. Toen hebben we een volledig nieuw core banking platform ontwikkeld. Het eerste platform dat als Software as a Service in de cloud draaide”, aldus Ohpen oprichter en CEO Chris Zadeh: “De tweede stap was het vinden van een klant en groei in onze thuismarkt. Nu zijn we markleider en is het tijd om nieuwe markten te betreden en de groei te versnellen.”

Gerelateerde artikelen