1,3 miljoen voor Rotterdamse start-up Expatfile

​​​​​​​Fiscaal platform voor Amerikaanse belastingbetalers in het buitenland.

De start-up Expatfile heeft 1,3 miljoen euro aan financiering opgehaald. De technologie startup biedt Amerikanen woonachtig buiten Amerika een platform om op een gemakkelijke, tijd- en kosten efficiënte wijze hun Amerikaanse belastingaangifte te doen. Met de opgehaalde financiering zal Expatfile haar wereldwijde opschaling versnellen. 

Expatfile is opgericht door de Jeroen Kooimans, internationaal fiscalist, en Giuseppe Salvaggio, digitaal marketing strateeg. Zij bieden een geavanceerd do-it-yourself platform dat specifiek is ontwikkeld voor Amerikaanse expats en ‘accidental Americans’. Zij zijn verplicht om hun belastingaangifte in de VS te doen, terwijl zij ook belastingaangifte moeten doen in het land van verblijf. Het gaat om negen miljoen personen in 160 landen, waaronder 40.000 in Nederland.

Via Expatfile kunnen zij binnen tien minuten op eenvoudige wijze hun belastingaangifte indienen bij de IRS, de Amerikaanse belastingdienst. Er is een gecertificeerde verbinding met de IRS. De Amerikaanse overheid biedt geen (gratis) online platform voor uitheemse belastingplichtigen, zoals wij dit in Nederland kennen. Bestaande software op de markt is daarnaast niet specifiek ontworpen om de grote groep Amerikanen woonachtig buiten Amerika te bedienen. 

Met de opgehaalde financiering staat Expatfile in de startblokken om haar diensten te vereenvoudigen voor elke Amerikaanse expat en ‘accidental American’ ter wereld. Niet bekend is wie geld gestopt hebben in dit jonge platform van Rotterdamse bodem.

 

Gerelateerde artikelen