123inkt.nl neemt failliete Staples Nederland over

Een meerderheid van de 160 banen is gered door de overname.

De failliete kantoorartikelenleverancier Staples Nederland maakt een doorstart onder de vleugels van e-commercebedrijf 123inkt.nl. Een meerderheid van de 160 werknemers kan mee naar de nieuwe eigenaar, laat de curator weten. 123inkt.nl gaat ook verder met de activiteiten van Staples in Belgiƫ en Luxemburg die niet failliet waren gegaan.

Staples Nederland werd eerder deze maand bankroet verklaard. De onderneming was in moeilijkheden gekomen door onder meer moeilijke marktomstandigheden. “De markt voor dit soort producten is dalende”, verduidelijkt de curator.

Maar 123inkt.nl, dat onder meer inktcartridges, toners en fotopapier verkoopt, ziet nog wel kansen met het bedrijf. “Staples is als totaalleverancier op het gebied van kantoorbenodigdheden, facilitaire producten en meubilair voor zakelijke klanten een waardevolle aanvulling op onze organisatie en zal zeker gaan bijdragen aan onze verdere groei en ontwikkeling. De komende maanden gebruiken we om Staples goed te laten landen in onze organisatie”, zegt Gerben Kreuning, eigenaar en oprichter van 123inkt.nl.

(ANP)

Gerelateerde artikelen