Een week na de overname sluit Unica de volgende deal

Zero Fire Systems is een grondlegger van PFAS-vrij blusschuim.

Technisch dienstverlener Unica zet de recente overnamegolf voort met de aankoop van Zero Fire Systems, een specialist in brandveiligheid. Het in 2010 opgerichte Zero Fire Systems uit Werkendam is een van de grondleggers van PFAS-vrije blusschuimoplossingen. De overname van Zero Fire Systems werd begeleid door overnameadviseur Marktlink.

De overname is interessant voor Unica omdat de vraag naar de PFAS-vrije blussystemen van Zero Fire Systems sterk groeit  door de aangescherpte milieuwetgeving die in 2025 van kracht wordt.

De deal volgt een dikke week nadat Unica de regionale speler DQS uit Amsterdam overnam, specialist in meet- en regeltechniek. Unica is bezig met een serie overnames, sinds de Engelse investeerder Triton zeven jaar geleden aan boord stapte. In mei nam Unica nog Bavak Security Group uit Noordwijk over van investeerder OxGreenfield.

De eigenaren waren op zoek naar een koper. Tal van partijen werden gepolst over een overname. Unica, dat al een divisie heeft voor brandblussers, hapte uiteindeijk toe. De deal kwam binnen een jaar tot stand. Zero Fire Systems blijft onder eigen naam opereren vanuit Werkendam. De eigenaren Bram van Esch en Ramon de Vreede blijven verbonden aan het bedrijf.

Gerelateerde artikelen