Zinkend Carpetright in Engeland gered door de concurrent

De koper is de zoon van Lord Harris die Carpetright heeft opgericht.

De Britse tak van het noodlijdende vloerenbedrijf Carpetright, ook actief in Nederland en België, wordt overgenomen door een concurrent. Daarmee is een faillissement voorkomen. Tapi, een ander vloerbekledingsbedrijf, neemt het bedrijf over. Tapi is opgericht door een telg van de oprichter van Carpetright.

De overname betreft overigens een deel van het bedrijf. Tapi koopt de merknaam en 54 van de meer dan 250 winkels in het VK. Naar verwachting moeten honderden winkels in het Verenigd Koninkrijk sluiten, waardoor veel banen op het spel staan, meldde nieuwszender BBC. Carpetright kampte met een verminderde vraag en was recent nog slachtoffer van een cyberaanval.

In Nederland heeft Carpetright meer dan tachtig winkels,. Volgens Kevin Barrett, topman van het moederbedrijf van Carpetright, Nestware Holdings, heeft de deal echter geen gevolgen voor de activiteiten van het bedrijf buiten het VK.

“Helaas is de deal beperkt tot een select aantal winkels in plaats van het hele bedrijf, wat jammer genoeg een groot aantal collega’s en medewerkers zal treffen. We hebben alles geprobeerd om Carpetright te redden en het spijt me echt dat we niet meer banen hebben kunnen behouden”, aldus Barrett in een toelichting. Carpetright lijdt al tijden verlies en heeft veel schulden.

Gerelateerde artikelen