10 fintech startups in Future of Finance Accelerator 2022

Techstars en ABN AMRO verwelkomen tien nieuwe startups voor de tweede editie van de Future of Finance Accelerator.

De komende 90 dagen zijn de oprichters van deze Europese fintech-startups bij elkaar in Amsterdam voor een intensief programma waarin zij met de hulp van mentoren van ABN AMRO en Techstars hun bedrijf naar de volgende fase brengen.

De Future of Finance Accelerator, de Amsterdamse editie van Techstars, richt zich specifiek op fintech startups. De tien fintechs zijn gekozen uit meer dan 300 aanmeldingen uit heel Europa. De komende drie maanden doorlopen zij het acceleratorprogramma van Techstars, waarin ze worden ondersteund door mentoren, investeerders, alumni van vorige edities en partners. Techstars helpt ze met rechtstreekse financiering, fund raising, workshops en andere vormen van ondersteuning, met als hoogtepunt een Demo Day op 8 december in Amsterdam.

Techstars is een accelerator programma dat sinds 2006 duizenden ondernemers heeft geholpen. Het Parijse DFNS, dat custody voor digital assets levert, en een van de bedrijven in de eerste Future of Finance Accelerator, haalde eerder dit jaar 12,5 miljoen euro op in een seed funding round – negen maanden na het Accelerator programma. De investeringsronde werd geleid door White Star Capital, met ABN AMRO als een van de investeerders.

Na een succesvol eerste virtueel programma tijdens de pandemie, vindt de tweede editie van Future of Finance Accelerator fysiek plaats in Amsterdam. De cohort van 2022 is divers in achtergrond en ambitieus in het vormgeven van de toekomst van financiën op het gebied van duurzaamheid, digital assets en fintech.

“Het financieringsklimaat is behoorlijk omgeslagen, dus het ondersteunen van founders is nu belangrijker dan ooit", zegt Allard Luchsinger, Managing Director van de ABN AMRO + Techstars Future of Finance Accelerator. “Er zijn nog steeds heel veel supergetalenteerde founders die werken op het snijvlak van fintech, ESG en digital assets. Techstars helpt ze om hun idee uit te bouwen tot een succesvol bedrijf.”

“ABN AMRO is partner van de Future of Finance Accelerator omdat wij innovatieve startups willen ondersteunen, en daarmee de positie van Nederland als broedplaats voor fintechs versterken, zegt Edwin van Bommel, Chief Strategy & Innovation Officer van ABN AMRO. “Wij ondersteunen de founders met onze kennis over strategische onderwerpen duurzaamheid en digital assets. Tegelijk leren de founders ons over nieuwe trends, waar we als bank ons voordeel mee kunnen doen.”

De tien bedrijven die deel uitmaken van deze editie van Future of Finance Accelerator zijn:

10) 31Third Protocol (Nederland / Oostenrijk)
Infrastructuur voor vermogensbeheer voor decentralized finance.

09) BeyondEquity (VK)
Securitisatie van inkomensstromen door ‘revenue-IPOs’.

08) Cloudpal (Ierland)
Tool voor het verlagen van cloudkosten en CO2-uitstoot voor fintechs en financiële dienstverleners.

07) Corgee (Spanje)
App administratiebeheer voor freelancers en zzp’ers.

06) EthicsGrade (VK)
Gespecialiseerd in de ESG-risico's van techbedrijven en de techrisico's van andere bedrijven.

05) Flowpay (Nederland / Tsjechië)
Financieringsoplossing voor Point-of-Sale systemen en e-commerceplatforms.

04) Lendorse (Duitsland)
Verstrekt beurzen en financiering voor mensen die in het buitenland willen studeren, in ruil voor een deel van hun toekomstige salaris.

03) Porthos & Co (VK)
Gepersonaliseerde financiering voor ondernemers.

02) THX Network (Nederland)
Integreert blockchain-tokens in elke app, voor meer interactie en inkomsten.

01) ValueCoMetrics (Frankrijk)
Benchmarkingplatform voor ESG.
 

Gerelateerde artikelen