1 miljard dollar voor Celonis, waarde stijgt naar 11 miljard

Investeringen helpen bedrijf aan groeiende vraag naar execution management te voldoen.

Op de foto: Alex Rinke, co-CEO en medeoprichter van Celonis

Celonis ontvangt 1 miljard dollar in Serie D-financiering, omgerekend meer dan 800 miljoen euro. Dat maakt de wereldwijd leider in execution management vandaag bekend. Door deze investering stijgt de waarde van het bedrijf naar meer dan 11 miljard dollar.

Deze Serie D-financiering volgt eerdere investeringsrondes op. Tijdens de eerste investeringsronde (Serie A) in juni 2016 haalde Celonis 27,5 miljoen dollar op. Voor Serie B, twee jaar later, was dat 50 miljoen dollar. De voorlaatste ronde, Serie C, in november 2019 leverde 290 miljoen dollar aan investeringen op.

Investeringsronde Serie D komt slechts zes maanden na de launch van Celonis’ baanbrekende nieuwe product, het Execution Management System (EMS). Het EMS stelt bedrijven in staat hun organisatie op een nieuwe, volledig op data en intelligentie gebaseerde manier te runnen. Het nieuwe systeem kaart fundamentele tekortkomingen binnen de organisatie aan door naar verschillende losse, mogelijk verouderde, transactiesystemen in de organisatie te kijken.

Nieuwe Celonis-investeerders Durable Capital Partners LP en T. Rowe Price Associates leidden deze investeringsronde. Ook Franklin Templeton, Splunk Ventures en een nieuwe groep losse investeerders deden mee, net als een groep die al eerder in Celonis investeerde.

Henry Ellenbogen, de Managing Partner en Chief Investment Officer van Durable Capital Partners: "Celonis zit op een unieke manier in het midden van een van de grootste technologische trends van onze tijd; het moderniseren van bedrijven met behulp van data en intelligentie. Celonis is een zeldzaam juweeltje dat een enorm marktpotentieel heeft om een nieuwe en moderne manier te creëren om je bedrijf te runnen."

Alex Rinke, co-CEO en medeoprichter van Celonis: “Groeiende organisaties hebben de neiging inefficiënter te worden in hun processen. Medewerkers voelen dat, klanten voelen dat, en uiteindelijk leidt het tot significante verliezen en substantiële impact op de omgeving. De opkomst van execution management laat zien dat organisaties de manier waarop zij werken opnieuw bekijken. De software die dat mogelijk maakt zorgt voor de grootste verschuiving in de branche sinds de uitvinding van cloud computing.”

Gerelateerde artikelen