Young talent Wouter Giard, ABN AMRO: “Elke deal heeft eigen dynamiek”

Tijdens de M&A Awards op 10 december wordt voor de derde keer de Young Talent Award uitgereikt. Er zijn maar liefst 13 genomineerden. In de komende dagen presenteren wij u de grote dealmakers, adviseurs en M&A-advocaten van de toekomst. De aftrap is gegund aan Wouter Giard van ABN AMRO.
Aan welke transacties heb je in het afgelopen jaar gewerkt?
Het afgelopen jaar heb ik drie acquisities voor AutoBinck kunnen closen en recent de verkoop van Isero door H2 Equity Partners aan Grafton. Met name de succesvolle verkoop van Isero is een van de hoogtepunten van het  jaar. De route die wij in samenspraak met H2 hadden uitgezet, wat niet een standaardproces was waarbij iedereen maar zijn bod moest indienen, bleek de perfecte manier om een uitstekend resultaat te behalen in relatief korte tijdslijnen. 
 
Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?
Net als 2014 was 2015 een zeer druk jaar waarin ik naast bovengenoemde transacties heb gewerkt aan een aantal buy-side-opdrachten die helaas (nog) niet tot een deal zijn gekomen en is er nog een grote kans dat we een sell side succesvol afronden. 
 
Het leuke en aantrekkelijke van M&A blijft dat iedere deal zijn compleet eigen dynamiek en uitdagingen heeft. Verder zorgen de mensen aan beide kanten van de tafel ervoor dat je gedwongen wordt om continue scherp te blijven. Daarnaast kan je door je toegenomen ervaring je klant zelfstandiger advies geven en die mogelijkheid en verantwoordelijkheid krijg ik binnen ABN AMRO dan ook.
 
Wat verwacht je voor de markt in 2016?
Voor 2016 verwacht ik een voortzetting van de actieve M&A markt mede op basis van onze pipeline. Op persoonlijk vlak wil ik mij verder ontwikkelen tot een volwaardig en allround corporate finance adviseur en zodoende persoonlijk bijdragen aan de versteviging van de leidende positie die ABN AMRO heeft binnen de M&A sector. 
 
– Bekijk hier de volledige pitch van Wouter Giard
– Hier vindt u een volledig overzicht van de genomineerden voor de Young Talent Award
– Ontmoet Wouter op het galafeest van de M&A Awards 
 
Gerelateerde artikelen