Young talent Ramon Schuitevoerder, MBCF: “Met stap naar Director weer dichter bij ondernemerschap”

Slechts 2,5 week scheiden ons van de M&A Awards. Tijdens die belangrijkste evenement in de Nederlandse M&A Community zal wederom de Young Talent Award uitgereikt worden. Op MenA.nl laten de 13 talentvolle genomineerden hun licht schijnen op de ontwikkelingen in de M&A-markt. Vandaag laten wij Ramon Schuitevoerder van MBCF aan het woord.
Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
De afgelopen 12 maanden heb ik met MBCF nadrukkelijk mogen bijdragen aan het hoge aantal gerealiseerde transacties in de flexmarkt, één van de focusgebieden van ons M&A-sectorteam zakelijke dienstverlening. Enkele daarvan zijn de verkoop van Continu Recruitment Services aan het Belgische The House of HR, onderdeel van het Franse private-equityfonds Naxicap; de exit van Holland Venture uit Bureau Peng aan een family office; Namens Bencis de add-on-acquisities van eerst Verhoeve Engineering en kort daarop Trivoor Bouw & Infra door TRACÉ; de acquisitie van Balance uit het Amerikaanse Hudson Global; de fusie tussen Please Payroll en DNA360 en de acquisitie van Isoper en Primat door Humares. Verder vanuit onze ICT-sectorfocus de verkoop van Ab Ovo International aan Nordian en de verkoop van Pondres aan Fase 3 Investments. En tot slot nog de acquisitie van Chrysal uit het Zweedse R12 Kapital door Nordian eind vorig jaar. Dat zijn samen twee handen vol.
 
Wat waren voor u de bijzonderheden?
Dat was natuurlijk de voor ons belangrijkste transactie van het afgelopen jaar: onze eigen deal. Na 16 jaar samenwerking met Mazars en Berenschot, is MBCF sinds maart van dit jaar een 100% onafhankelijke corporate finance-boutique. Zo’n nieuwe setting geeft wel een kick en ik ben er trots op dat we in deze nieuwe situatie ook in staat zijn geweest om zo’n hoog aantal deals zelf te sourcen en succesvol te realiseren. En in al die dynamiek heb ik de stap naar Director kunnen maken, weer een stap dichterbij echt ondernemerschap. Daarbij heb ik op INSEAD ook inhoudelijk verder in mijzelf kunnen investeren.
 
Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
De dynamiek was en is enorm, met name in de flexmarkt. En het jaar is nog niet voorbij. We hebben aan een efficiënte machine gebouwd en desalniettemin zijn we steeds in staat gebleken tailor-made-oplossingen voor onze klanten te realiseren. Elke transactie staat nu eenmaal op zich en iedere (verkopende) aandeelhouder heeft nu eenmaal zijn individuele wensen bij een transactie. Ons team en ik letten hier van begin tot eind goed op.
 
Wat verwacht u voor de markt in 2016? 
De flexmarkt is vaak een goede graadmeter voor de economische conjunctuur. Als ik naar de dealactiviteit in onze portefeuille kijk betekent dit in theorie dat de echte opleving van de economie dus nog moet komen. We kunnen dus ook in 2016 weer vol aan de bak!
 
Lees hier de volledige nominatiepitch van Ramon Schuitevoerder
Breng hier uw stem uit voor de Young Talent Award
Ontmoet Ramon op het galafeest van de M&A Awards
Gerelateerde artikelen