Young talent Joris Timmers, Accuracy: “Groot deel Nederlandse ondernemingen presteerde boven verwachting”

Over exact twee weken wordt tijdens de M&A Awards de Young Talent Award uitgereikt. Alle genomineerden zijn door MenA.nl gevraagd om terug te kijken op het afgelopen dealjaar. Verder peilen wij hun optimisme richting 2016. Joris Timmers van Accuracy verwacht dat het aanbod van ondernemingen groot blijft.
Afgelopen jaar heb ik met name gewerkt aan transacties in de markt voor afvalverwerking zoals de afvalverwerker Indaver en de innovatieve recyclers van bodemassen uit verbrandingsovens Inashco en Ballast Phoenix. Met deze transacties hebben we afgelopen jaar wederom ervaring opgedaan in deze sector en hiermee onze expertise verder kunnen versterken.
 
In het algemeen werd 2015 meer dan ooit gekenmerkt door overname-activiteiten rondom relatief grote bedrijven in financiële moeilijkheden zoals Imtech, Ballast Nedam, Miss Etam en Dixons. Bij een groot aantal van deze transacties zijn wij betrokken geweest. Aan de andere kant heeft het overgrote deel van de Nederlandse ondernemingen in 2015 juist boven verwachting gepresteerd. 
 
De goede financiële resultaten in combinatie met de sterk opgelopen prijzen zullen in 2016 wederom leiden tot groot aanbod van ondernemingen en verdere opwaartse prijsdruk, gesteund door stabilisatie van kapitaaleisen bij de banken en beschikbaarheid van kapitaal bij investeringsfondsen. 
 
– Bekijk hier de nominatiepitch van Joris Timmers
– Breng hier uw stem uit voor de Young Talent Award
– Ontmoet Joris op het galafeest van de M&A Awards
Gerelateerde artikelen