Bonbonzaken Leonidas blijven dankzij Coco & Sebas

Zestien Nederlandse Leonidas-winkels gaan verder onder de vlag van het Brabantse chocolademerk. 

Zestien filialen van het failliete moederbedrijf van Leonidas in Nederland maken een doorstart. Zo blijven onder meer de filialen op Schiphol, die op vier grote NS-stations en die in de binnensteden van Amsterdam en Rotterdam behouden. Dat geldt ook voor de Leonidas-zaken in bijvoorbeeld Nijmegen en Eindhoven.

Vorige maand ging handelsonderneming Min, die in Nederland in totaal twintig Leonidas-winkels runde, failliet. Dat kwam naar verluidt mede door tegenvallende verkopen. Door deze doorstart krijgen de meeste van de ruim 100 oud-medewerkers een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden. Alle overgenomen vestigingen worden de komende weken verbouwd tot Coco & Sebas-winkels. Ook het hoofdkantoor en de distributieactiviteiten gaan mee naar de nieuwe eigenaar.

Het bankroet stond los van het Belgische chocoladeconcern Leonidas, maar betrof puur Nederlandse verkooppunten. De Belgische pralinemaker blijft gewoon bestaan. Ook verdwijnt de naam Leonidas niet helemaal uit het Nederlandse straatbeeld. Volgens Coco & Sebas waren er ook nog franchisewinkels die niet in handen waren van Min. Die waren ook niet betrokken bij het faillissement.

Coco & Sebas bestaat sinds 2017 en heeft al acht winkels verspreid over Nederland en België. De chocolade van Coco & Sebas is ook te vinden bij onder meer de Bijenkorf. Het merk heeft als ambitie om zijn winkelbestand de komende jaren sterk uit te breiden. "Deze overname is een uitgelezen kans om onze sterke groei in een stroomversnelling te brengen en zo in één klap het grootste premium retail chocolademerk van Nederland te worden", zegt Remy Rombouts, mede-eigenaar en oprichter van Coco & Sebas. Dankzij deze overname groeit Coco & Sebas van 8 naar 24 winkels. De verbouwing van de Leonidas-winkels naar de Coco & Sebas-formule moet uiterlijk in april voltooid zijn.

Coco & Sebas, dat voor meer dan de helft in handen is van Jumbo-topman Ton van Veen, neemt ook het distributiecentrum en het hoofdkantoor over van deze handelsonderneming.

Gerelateerde artikelen