R&S Retail wil verdere overnames doen

R&S Retail Group, de beursgenoteerde eigenaar van damesmodeketen Miss Etam, streeft ernaar om in de komende jaren verdere overnames te doen. Dat werd dindag nabeurs bekendgemaakt.

R&S wees daarbij op de beursnotering, die mogelijkheden biedt om kapitaal aan te trekken om de groei van de groep te financieren. Wel moet elke overname zorgen voor ‘waardecreatie’ en de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat, aldus de onderneming die begin dit jaar op de beurs kwam via een omgekeerde overname van de destijds lege beurshuls Dico

‘Met de omgekeerde overname is het voormalige Dico omgevormd tot een retailgroep gericht op het verwerven van retail- en fashionketens en het creëren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen’, aldus R&S in een verklaring. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor online. ‘R&S ziet in de turbulente markt met veranderend consumentengedrag, de verdere verschuiving naar online, een goede voedingsbodem om te kunnen groeien’, zo gaf het aan.

R&S behaalde over het boekjaar 2015 overigens resultaten die in lijn waren met die van een jaar eerder. Vorig jaar was nog geen sprake van retail-activiteiten, aangezien de omgekeerde overname in januari van dit jaar plaatsvond. ‘De resultaten hebben derhalve nog geen relatie met de nieuwe activiteiten, Miss Etam’, aldus R&S.

Over het boekjaar 2015 heeft R&S een negatief resultaat behaald van 54.000 euro. Het jaar werd afgesloten met een negatief eigen vermogen van 45.000 euro.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen