‘NXP Semiconductors huurt adviseur in’

NXP Semiconductors heeft investeringsbank Qatalyst Partners ingehuurd vanwege de vermeende interesse van de Amerikaanse halfgeleiderfabrikant Qualcomm. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Naar verluidt zal Qatalyst een formeel proces beginnen om een koper te vinden voor NXP. Mogelijk hebben, naast Qualcomm, ook Avago Technologies, Intel en Samsung interesse om de voormalige Philips-tak over te nemen, aldus de bronnen. Woordvoerders van onder meer NXP en Qatalyst wilden niet reageren.

Zakenkrant The Wall Street Journal schreef onlangs dat chipmaker Qualcomm in gesprek is met NXP over een overname. Met de deal zou een bedrag van rond de 30 miljard dollar gemoeid zijn. NXP, genoteerd aan de Nasdaq in New York, is door de overname van branchegenoot Freescale vorig jaar uitgegroeid tot de grootste leverancier van chips aan de auto-industrie. De chips worden onder meer gebruikt voor hulpsystemen voor de bestuurder, entertainmentsystemen en netwerken tussen verschillende auto-onderdelen.

 

(AFN)

Gerelateerde artikelen