Loyens, Navidar en Shearman dealmakers bij Nederlandse private equity investering Francisco Partners

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:02
Zakenbank Navidar en advocatenkantoren Loyens & Loeff en Shearman & Sterling adviseren de Amerikaanse private equity investeerder Francisco Partners bij de overname van het Nederlandse e-commerce bedrijf Avangate. De Amsterdamse target krijgt financieel advies van Pagemill Partners en juridisch advies van Edwards Wildman Palmer.
Een team van advocatenkantoor Loyens & Loeff vormt het advies op de Nederlandse juridische aspecten van de deal. M&A partner Jack Berk (foto rechts) geeft leiding aan het team dat verder bestaat uit Vilmar Feenstra, Linda Thonen, Kim Knoops, David den Dekker en Patricia Hofsteenge.
 

"Wij zijn door Shearman & Sterling benadert om bij deze deal op te treden als co-counsel. In eerste instantie was onze rol alleen gericht op de due diligence maar later is deze rol uitgegroeid tot het ontwerp en de implementatie van de dealstructuur", zegt Berk.
 
De M&A partner werkt sinds kort weer op het Amsterdamse kantoor van Loyens & Loeff. Hiervoor werkte hij vier jaar in VS. Zijn collega Bas Vletter neemt zijn plaats in New York over. 
 
Investeringsmanager My Le Nguyen van Fransisco Partners ziet kansen om de groei van Avangate te continueren. "Snelheid is de nieuwe competatieve kracht, Avangate biedt bedrijven de mogelijkheid om snel nieuwe businessmodellen te testen en te optimaliseren om de klant te bereiken. Wij zijn heel enthousiast over de goede positie van Avangate in de handel van digitale producten en abonneefacturering. We kijken er naar uit om met het team van Avangate de snelle groei voort te zetten."
Le Nguyen managed de deal vanuit het Amerikaanse kantoor van Francisco Partners. Zij heeft veel ervaring in de technologiemarkt en maakt onder andere deal uit van de boards van GXS, EF Johnson Technologies en WatchGuard Technologies. 
CEO Carl Theobald van Avangate ziet in Fransisco Partners een aandeelhouder waarmee zijn bedrijf nieuwe markten kan verkennen. "De recente explosie van contactmogelijkheden met klanten voor B2C en B2C bedrijven leidt ertoe dat organisaties hun klantenoplossingen opnieuw moeten vormgeven. Hier zijn nieuwe klantgerichte oplossingen voor nodig."
Avangate is in 2006 opgericht in Amsterdam en richt zich op klanten wereldwijd. Naast het Nederlandse hoofdkantoor heeft het kantoren in Canada en Roemenië. 
 
Gerelateerde artikelen