Lone Star mag Propertize overnemen

Propertize, de voormalige vastgoedtak van SNS Reaal, mag worden overgenomen door een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij Lone Star. Dat maakte toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) woensdag bekend.

Eerder maakte NLFI, de stichting die namens de Nederlandse staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, bekend dat Propertize verkocht zou worden aan een consortium van Lone Star en de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. De overnamesom kan daarbij oplopen tot 895,3 miljoen euro.

Propertize werd in oktober in de etalage gezet, waarna met 84 geïnteresseerden werd gesproken. De Nederlandse staat kreeg Propertize, dat toen SNS Property Finance heette, in februari 2013 in handen bij de nationalisatie van SNS Reaal. In de zogenoemde ‘bad bank’ werd toen zo’n 5,5 miljard euro aan vastgoedleningen ondergebracht. Het later dat jaar afgesplitste Propertize kreeg van de staat tien jaar de tijd om de door slechte leningen geplaagde vastgoedportefeuille die SNS Reaal bijna fataal werd, af te bouwen.

 

(AFN)

Gerelateerde artikelen