Investeerder Gilde verhoogt bod op TenCate

Investeerder Gilde verhoogt zijn overnamebod op textiel- en kunstgrasproducent TenCate naar 26 euro per aandeel. In totaal komt de biedprijs daarmee op circa 714 miljoen euro. Het betreft een finaal bod, aandeelhouders hebben tot en met 21 januari de tijd om te beslissen of zij erop ingaan.

TenCate had eerder op dinsdag voorlopige jaarcijfers gepubliceerd. Daaruit bleek dat het Twentse bedrijf in 2015 de omzet op eigen kracht met 5 procent wist op te voeren. Tegenstanders van een overname door Gilde zagen dat als een bevestiging dat de eerder geboden prijs van 24,60 euro per aandeel (675 miljoen euro in totaal) te laag was.

Onder anderen de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) was kritisch over de verkoopplannen. Ook investeerder Aat van Herk (met een belang van 3,2 procent) bleef dinsdag bij zijn mening dat de prijs die Gilde aanvankelijk bood geen recht deed aan de groeiperspectieven van de Almelose onderneming.

Andere aandeelhouders liepen evenmin massaal warm voor het overnamebod. Toen de eerste aanmeldingstermijn verstreek, was nog maar iets meer dan 60 procent van de aandelen aangemeld. Gilde zet het bod pas definitief door als het zich verzekerd weet van minstens 95 procent van de stukken.

Gilde merkt op dat de resultaten van TenCate in lijn zijn met de eigen verwachtingen en die van analisten, en dat de winst afgelopen jaar aanzienlijk geholpen werd door de sterke Amerikaanse dollar. De nettoschuld is hoger dan voorzien, aldus de investeerder.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen